little lesbian teen toyed.hdsexjizz.com getxxxvideos.net https://www.getxxxvideos.net
MCQs

British Constitution MCQs for Competitive Exams

British Constitution MCQs for Competitive Exams
Written by CSS Times

1) The first document of English liberties, Magna Carta was signed by King John in:
(a) 1215
(b) 1649
(c) 1688
(d) None of these
Answer: (a)


2) The British Constitution can be amended by the Parliament with:
(a) Simple majority
(b) 2/3 majority
(c) ¾ majority
Answer: (a)


3) The Riot Act was passed in
(a) 1714
(b) 1751
(c) 1741
(d) None of these
Answer: (a)


4) The famous Emancipation Act was passed in
(a) 1819
(b) 1829.
(c) 1838
(d) None of these
Answer: (b)


5) The right to vote was given to women in Britain in :
(a) 1936
(b) 1928
(c) 1950
(d) None of these
Answer: (b)


6) Legislative powers of House of Lords in Britain were curtailed by:
(a) Bill of Rights of 1689
(b) Magna Carta of 1215
(c) The Parliament Act of 1911
Answer: (c)


7) The Union of Ireland with England was first discussed in the Irish parliament in January
(a) 1788
(b) 1801
(c) 1800
(d) None of these
Answer: (c)


8) Bill of Rights was passed in
(a) 1689
(b) 1693
(c) 1967
(d) None of these
Answer: (a)


9) The Test Act and Corporation Act were repeated in:
(a) 1826
(b) 1828
(c) 1830
(d) None of these
Answer: (d)


10) British House of Lords as Highest Court of Appeal Consists of:
(a) 12 members
(b) 16 members
(c) 9 members
(d) None of these
Answer: (d)


11) The Secret Ballot Act was passed during the premiership of:
(a) William Ewart Gladstone
(b) Disraeli
(c) Henry, 3rd Viscount Palmerstone
(d) None of these
Answer: (a)


12) The Parliament Act of 1911 was passed during the premiership of
(a) Henry, 3rd Viscount Palmerstone
(b) Herbert Henry Asquith
(c) Lloyd George
(d) None of these
Answer: (b)


13) The British constitution is based on:
(a) The theory of separation of powers
(b) Checks and balances
(c) Judicial review
(d) Difference between the theory and practice
Answer: (d)


14) Protection of property was passed in:
(a) 1865
(b) 1875
(c) 1885
(d) None of these
Answer: (b)


15) The word ‘REX’ stands for:
(a) The Queen
(b) The Crown
(c).The Court
(d).The Parliament
Answer: (b)


16) The Secret Ballot Act was introduced in England in:
(a) 1862
(b) 1867
(c) 1875
(d) None of these
Answer: (d)


17) The membership of Privy Council consist upon
(a) 300
(b) 200
(c) 100
(d) None of these
Answer: (d)


18) The Privy Council consists of _______ members:
(a) 30
(b) 100
(c) 330
(d) None
Answer: (d)


19) The Reform Bill of 1867 was called “a Conservative Surrender” by:
(a) Randolph Spencer-Churchill
(b) The third Marquess of Salisbury
(c) 1st Baron Ashbourne
(d) None of these
Answer: (b)


20) Act of Settlement was passed in:
(a) 1688
(b) 1697
(c) 1701
(d) None of these
Answer: (c)


21) The Riot Act was passed in
(a) 1705
(b) 1715
(c) 1719
(d) None of these
Answer: (b)


22) Navigation Acts were repealed in
(a) 1830
(b) 1842
(c) 1849
(d) None of these
Answer: (c)


23) The First Reform Act was passed in:
(a) 1822
(b) 1828
(c) 1832
(d) None of these
Answer: (c)


24) The book “Constitutional History of England” was written by:
(a) Adams
(b) Ramsay
(c) Muir
(d) None of these
Answer: (d)


25) Habeas Corpus Act was passed in:
(a) 1786
(b) 1794
(c) 1796
(d) None of these
Answer: (d)


26) The Septennial Act was passed in:
(a) 1702
(b) 1715
(c) 1716
(d) None of These
Answer: (b)


27) ’Social Contract’ was written by:
(a) Hobbes
(b) Lock
(c) Rousseau
(d) None of These
Answer: (c)


28) The University Test Act was passed in:
(a) 1870
(b) 1871
(c) 1872
(d) None of these
Answer: (b)


29) The cabinet system in England was adopted by:
(a) Queen Elizabeth
(b). Henry IV
(c) Charles II
(d) None of these
Answer: (c)


30) Slavery was abolished throughout the British Empire in:
(a) 1823
(b) 1833
(c) 1843
(d) None of these
Answer: (b)

Check our other MCQs collection below:

sexlog
hindi sex stories

About the author

CSS Times

Shahzad Faisal Malik is the administrator of CSSTimes.pk and is responsible for managing the content, design, and overall direction of the blog. He has a strong background in Competitive Exams and is passionate and sharing information with others.
Shahzad Faisal Malik has worked as a Graphic Designer/Content Creator at CSSTimes in the past. In his free time, Shahzad Faisal Malik enjoys watching Cricket, writing blogs for different websites and is always on the lookout for new and interesting content to share with the readers of this website.
As the website administrator, Shahzad Faisal Malik is dedicated to providing high-quality content and fostering a welcoming and engaging community for readers. He looks forward to connecting with readers and hearing their thoughts and feedback on the website.

Leave a Comment