Educators MCQs English (Precis and Composition) English Grammar English Notes MCQs

Foreign Words & Phrases MCQs for All Competitive Exams

Foreign Words & Phrases MCQs
Shahzad F. Malik
Written by Shahzad F. Malik

1) vis-a-vis :
(a) similar
(b) face to face
(c) contrary to the fact
(d) in good faith
Answer: (b)

2) Modus operandi
(a) successful operation
(b) unsuccessful mission
(c) mode or manner of doing a thing
(d) a clandestine operation
Answer: (b)

3) Ad valorem
(a) according to the-value
(b) according to utility
(c) according to cost
(d) according to demand
Answer: (b)

4) Aide-mémoire
(a) hearing aid
(b) without memory
(c) with sound memory
(d) notes to aid memory
Answer: (c)

to Get book(s) at your doorstep Whatsapp/SMS your required book name/complete address at 03224661117

to Get book(s) at your doorstep Whatsapp/SMS your required book name/complete address at 03224661117

5) Ad interim :
(a) finally
(b) ultimately
(c) unanimously
(d) in the mean time
Answer: (b)

6) Ad infinitum :
(a) with an end
(b) without end
(c) in the beginning
(d) at least
Answer: (c)

7) Aide :
(a) father
(b) teacher
(c) helper
(d) friend
Answer: (b)

8) Prima facie:
(a) without any evidence
(b) unceremoniously
(c) on the face of it
(d) deliberately
Answer: (d)

9) Inter Alia :
(a) among other things
(b) without other things
(c) in seclusion
(d) in great demand
Answer: (a)

10) Ad hoc :
(a) for the purpose
(b) without any purpose
(c) for ever
(d) on the whole
Answer: (a)

11) Mala fide
(a) in good faith
(b) in bad faith
(c) in remembrance
(d) after death
Answer: (b)

12) Ipso facto :
(a) by the very fact
(b) contrary to the fact
(c) in isolation
(d) year after year
Answer: (d)

13) In toto :
(a) isolated
(b) part by part
(c) on the whole
(d) unknown
Answer: (c)

14) Viamedia
(a) extreme course
(b) right course
(c) left course
(d) middle course
Answer: (d)

15) Postmortem :
(a) medical examination after death
(b) medical examination after birth
(c) medical examination of the children
(d) medical examination of the adults
Answer: (d)

16) Lingua franca
(a) Latin language
(b) a common language
(c) an unknown language
(d) a new language
Answer: (b)

17) Ultra Vires :
(a) within one’s powers
(b) in God’s hand
(c) beyond one’s powers
(d) beyond one’s imagination
Answer: (c)

18) Locus standi :
(a) a place for dancing
(b) an exit
(c) centre of an office
(d) a place for standing
Answer: (d)

19) Per capita:
(a) per hundred
(b) per capitals
(c) per fifties
(d) per head
Answer: (d)

20) Beau Jour
(a) good times
(b) bad times
(c) A.and B.
(d) None of these
Answer: (b)

21) Ab initio (Latin):
(a) Initiative
(b) The initial
(c) Originality
(d) From the beginning
Answer: (d)

22) Aborigine (Latin):
(a). Originally
(b) Really
(c) From the origin
(d) Native
Answer: (c)

23) Euge (Latin, Greek)
(a) Huge
(b) Well done!
(c) Alas!
(d) Perfect!
Answer: (b)

24) Dei gratia (Latin):
(a) Thankfully
(b). I am grateful
(c) By the grace of God
(d) Thank you
Answer: (c)

25) Coup d’etat (French):
(a) Sudden overthrow of a government
(b) Capture
(c) Rebellion
(d) Statehood
Answer: (a)

26) Boutique (French):
(a) Beauty
(b) Bazaar
(c) A shop
(d) Bouquet
Answer: (c)

27) Eureka!/Meureka! (Greek):
(a) Amazement
(b) I have found!
(c) Attack!
(d) Disappointment
Answer: (b)

28) Magnum opus (Latin):
(a) Magnification
(b) Horrible
(c) Terrific
(d) A great work
Answer: (a)

29) Bona fide (Latin):
(a) Good faith
(b) Good night
(c) Bonus
(d) Benefit
Answer: (a)

30) Au Contraire (French):
(a) Contradiction
(b) On the contrary
(c) Controversy
(d) On one’s contribution
Answer: (b)

31) Fade (French):
(a) Insipid
(b) Improper
(c) Disgusting
(d) Failed
Answer: (a)

32) Bonhomie (French):
(a) Good home
(b) A homely place
(c) Good/friendly nature
(d) A fine house
Answer: (c)

33) Prima facie (Latin):
(a) Primal face
(b) Primitive man
(c) Main facilities
(d) At first sight
Answer: (d)

34) Par excellence (French):
(a) To a degree of excellence
(b) Beyond excellence
(c) Beyond any doubt
(d) Far from excellence
Answer: (a)

35) Mon ami (French):
(a) My love
(b) My aim
(c) My friend
(d) Happy mind
Answer: (c)

36) R.S.V.P. (Respondez si’l vous plaet) (French):
(a) Respond as soon as possible
(b) Reply if you please
(c) Reply is a must
(d) Reply through a letter
Answer: (b)

37) Sine die (Latin):
(a). A fixed day
(b) A signed document
(c) A sin
(d) Without an appointed day
Answer: (d)

38) Vice-versa (Latin):
(a). Assistant
(b) The vice officer
(c) An evil deed
(d) The terms being exchanged
Answer: (d)

39) Vis-a-vis (French):
(a) In exchange
(b) Face-to-face
(c) Tate-A-tate
(d) Side-by-side
Answer: (b)

40) Beneficiare (French):
(a) Benefits
(b) Bonus
(c) Donor
(d) Beneficiary
Answer: (d)

41) Fait accompli (French):
(a) Something that has already happened and can’t be reversed
(b) Accomplishments
(c) Fate’s doing
(d) Destiny
Answer: (a)

42) Atoile (French):
(a) Elite
(b) Star
(c) Toilet
(d) Tool
Answer: (b)

43) En route (French):
(a) Routed
(b) Passing by
(c) On the way
(d) A crossing
Answer: (c)

44) Bourgeois (French):
(a) A member of the middle class
(b) Beggars
(c) Burglars
(d) A member of a secret society
Answer: (a)

45) Entrepreneur (French):
(a) Entrance
(b) A businessman/enterpriser
(c) Promoter
(d) Presenter
Answer: (b)

46) De jure (Latin):
(a) The jury
(b) By law/right
(c) Of the jurisdiction
(d) By the code of conduct
Answer: (b)

47) Crime de la crime (French):
(a) The very best
(b) Cream
(c) Smooth
(d) Lovely
Answer: (a)

48) Locus standi (Italian)
(a) Local stand
(b) One’s stand for one’s beliefs
(c) The right to bring something in front of the court
(d) Standing alone
Answer: (c)

49) Ad interim (Latin):
(a) In the meantime
(b) Intervening
(c) In the interval
(d) Interfering
Answer: (a)

50) Bonjour (French)
(a) Good man
(b). Good joy
(c). Banjo
(d). Good morning
Answer: (d)

51) Ad referendum (Latin):
(a).For further consideration
(b).For reminding
(c).References
(d) For the future
Answer: (a)

52) Entente (French):
(a) Entity
(b) Entry
(c) An entire group
(d) An informal alliance
Answer: (d)

53) Dramatis personae (Latin):
(a) Drama queen
(b) Characters of a drama/play
(c) Dramatic personality
(d) Members of a dramatic family
Answer: (b)

54) Lingua franca (Italian):
(a) French language
(b) Frankly speaking
(c) Common language for communication
(d) Language of the majority
Answer: (c)

55) Impasse (French):
(a) A pass
(b) A path
(c) Pass by
(d) A deadlock
Answer: ()

56) In memoriam (Latin):
(a) Memory
(b). Remember
(c) To the memory (of)
(d) Memento
Answer: (c)

57) Anno Domini (Latin):
(a). Before Christ
(b) In the year of Christ
(c) After Christ
(d) Antichrist
Answer: (b)

58) Ad hoc (Latin):
(a) Adhesive
(b) Temporary
(c) For general purpose
(d). For a specific purpose
Answer: (d)

59) En masse (French):
(a) Mass
(b) In bulk
(c) All together
(d) Generally
Answer: (c)

60) Gens de letters (French)
(a) Literary man
(b) Gentle man
(c) Postman
(d) Man of languages
Answer: (a)

61) In toto (Latin):
(a). Total
(b) On the whole
(c) Partially
(d) A totem
Answer: (b)

62) Chef (French):
(a) Cook
(d) Driver
(c) Chief
(d) Change
Answer: (a)
Example: The chef in the hotel next to my house is very talented.

63) Cara Sposa (Italian):
(a) Clear speech
(b) Dear wife
(c) My car
(d) Special person
Answer: (b)


Check Our other collection for English Grammar

Please Share your comments using Facebook ID

Buy Best Books for CSS Current Affairs

Current Affairs by Aamer Shahzad copy

World Current Affairs by Aamer Shahzad Price: Rs. 775 BUY NOW!

Current Affairs by Dr Shahid Wazir Khan 1 copy Current Affairs by Dr Shahid Wazir Khan Price: Rs. 795 BUY NOW!

Click on Buy now to book your order or Whatsapp your order @ 03224661117

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad F. Malik

Leave a Comment

1 Comment