GK MCQ’s MCQs World General Knowledge

United States Constitution MCQs | World General Knowledge

United States Constitution MCQs
Shahzad F. Malik
Written by Shahzad F. Malik

United States Constitution MCQs
World General Knowledge MCQs


1) The author of the American Declaration of Independence was
(a) George Washington
(b) Jefferson
(c) Lafayette
(d) Thomas Paine
Answer: (b)

2) The USA was founded in:
(a) 1789
(b) 1791
(c) 1793
(d) None of these
Answer: (a)

3) The American Senate comprises:
(a) 99 Senators
(b) 100 Senators
(c) 101 Senators
(d) None of these
Answer: (b)

4) The Electoral College in US comprises:
(a) 535 Electors
(b) 538 Electors
(c) 541 Electors
(d) None of these
Answer: (a)

to Get book(s) at your doorstep Whatsapp/SMS your required book name/complete address at 03224661117

to Get book(s) at your doorstep Whatsapp/SMS your required book name/complete address at 03224661117

5) The 26th Amendment in 1971 lowered the voting age to:
(a) 18
(b) 19
(c) 21
(d) None of these
Answer: (a)

6) Total articles in United States Constitution are:
(a) XIII
(b) XXIII
(c) VXI
(d) None of these
Answer: (d)

7) The Civil Right Act was passed in:
(a) 1964
(b) 1965
(c) 1966
(d) None of these
Answer: (a)

8) The first government of US was based on the articles of:
(a) Federation
(b) Confederation
(c) Unitary State
(d) None of these
Answer: (b)

9) Total amendments in the US Constitution are:
(a) 16
(b) 26
(c) 27
(d) None of these
Answer: (c)

10) The concept of ‘Separation of Powers’ in US Constitution was taken from:
(a) Montesquieu
(b) Machiavelli
(c) Bentham
(d) None of these
Answer: (a)

11) Statue of Liberty was given to USA by:
(a) Britain
(b) France
(c) Canada
(d) Italy
Answer: (c)

12) Two terms tenure of US President was fixed in:
(a) 1748
(b) 1848
(c) 1951
(d) None of these
Answer: (c)

13) Which one of the following enjoys the title of “Father of American Constitution”:
(a) Jefferson
(b) Washington
(c) Madison
(d) None of these
Answer: (c)

14) The first Ten Amendments to the Constitution of US ratified in 1791 are known as:
(a) Bill of Constitution
(b) Bill of Rights
(c) Bill of Justice
(d) None of these
Answer: (b)

15) On August 26, 1920 the 19th Amendment to US Constitution gave voting right to:
(a) Women
(b) Negroes
(c) Indians
(d) None of these
Answer: (a)

16) The American Congress consist of
(a) 535members
(b) 536 members
(c) 538 members
(d) None of these
Answer: (a)

17) The Congress sits at place in Washington D.C is called:
(a) Capitol Hill
(b) White House
(c) 10 Downing Street
(d) None of these
Answer: (a)

18) Constitution of USA came into force in:
(a) 1787
(b) 1788
(c) 1789
(d) None of these
Answer: (c)

19) First _________ amendments were passed by the congress on September 25, 1789.
(a) Ten
(b) Fourteen
(c) Four
(d) None of these
Answer: (a)

20) The constitution of the United States of America was adopted in the period:
(a) 1681-1682
(b) 1764-1765
(c) 1787-1788
(d) None of these
Answer: (c)


Check More General Knowledge MCQs

Please Share your comments using Facebook ID

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad F. Malik

Leave a Comment

error: Content is protected !!