CSS Notes English (Precis and Composition) GK MCQ’s MCQs

English Grammar Solved MCQs Sentence Completion (Prepositions)

English Grammar Solved MCQs Sentence Completion (Prepositions)
Shahzad F. Malik
Written by Shahzad F. Malik

Choose the appropriate preposition form from the given options to fill in the blanks below.

Please Encourage us by Liking Our Facebook page. Thanks

English Grammar MCQs For: CSS, PMS, PCS, NTS, OTS, BTS, PPSC, FPSC and all other relevant Exams


01. The book has __________ 300 pages.
(a) for
(b) around
(c) between
(d) through
Answer: (b)

HowPrep Mobile Application

02. They went off ___________ the wide world, so their parents didn’t see them again.
(a) over
(b) to
(c) into
(d) through
Answer: (c)

03. The milk quickly turned _________ butter.
(a) Into
(b) of
(c) at
(d) on
Answer: (a)

AlBahria Institute for CSS

04. Prices have gone ________ again.
(a) off
(b) into
(c) at
(d) up
Answer: (d)

05. He pushed his way __________ the crowd.
(a) through
(b) into
(c) on
(d) at
Answer: (a)

06. The meeting was __________ at 4 o’clock.
(a) off
(b) through
(c) across
(d) over
Answer: (d)

07. The boy handed the money ________ to us.
(a) around
(b) with
(c) into
(d) over
Answer: (d)

08. Times are no longer as they were________.
(a) up
(b) around
(c) before
(d) after
Answer: (c)

09. I talked to him ________ the weekend.
(a) at
(b) on
(c) in
(d) between
Answer: (b)

10. We arrived ____ the airport in the evening.
(a) at
(b) in
(c) on
(d) over
Answer: (a)

11. I was ________ work all day.
(a) in
(b) at
(c) on
(d) after
Answer: (b)

12. He made his escape by jumping ______ a window and jumping ______ a waiting car.
(a) over / into
(b) between / into
(c) out of / between
(d) out of / into
Answer: (d)

13. I saw something about it ______ television.
(a) In
(b) on
(c) at
(d) through
Answer: (b)

14. I couldn’t get in ______ the door so I had to climb ______ a window.
(a) through / in
(b) between / into
(c) out of / between
(d) out of / into
Answer: (a)

15. Look, that car’s ______ fire.
(a) With
(b) in
(c) into
(d) on
Answer: (d)

Please Share your comments using Facebook ID

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad F. Malik

Leave a Comment

error: Content is protected !!