little lesbian teen toyed.hdsexjizz.com getxxxvideos.net https://www.getxxxvideos.net
CSS Optional Subjects MCQs CSS Optional subjects MCQs Solved CSS Past Papers

History of Indo-Pak CSS Paper 2013 (Solved MCQs) | Download in PDF

History of Indo-Pak CSS Paper 2013 (Solved MCQs)
Written by Shahzad F. Malik

1. Which was the capital of Ummayyads at the time of Muhammad bin Qasim’s invasion?
(a) Baghdad
(b) Kufa
(c) Damascus
(d) None of these
Answer: (c)

2. Which city was named as the city of gold by Arabs during Bin Qasim’s invasion of Sindh?
(a) Debul
(b) Multan
(c) Brahman abad
(d) None of these
Answer: (b)

3. To which Silsila Sheikh Bahauddin Zakriya Multani belongs?
(a) Chishtiya
(b) Suharwardia
(c) Qadriya
(d) None of these
Answer: (b)

4. Which sultan adopted the policy of ‘matrimonial alliances’ towards his rivals who challenged his authority?
(a) Qutb ud din Aibak
(b) Iltutmish
(c) Balban
(d) None of these
Answer: (d)

5. During which reign Khwaja Kutb ud din Bakhtyar Kaki died?
(a) Qutb ud din Aibak
(b) Iltutmish
(c) Razia Sultana
(d) None of these
Answer: (b)

6. Who ruled India from 1236 to 1240?
(a) Iltuish
(b) Behram Shah
(c) Razia Sultana
(d) None of these
Answer: (c)

7. Who succeeded Ghiyas ud din Balban?
(a) Kaiqubad
(b) kaikhusrau
(c) Jalal ud din Khilji
(d) None of these
Answer: (a)

8. Who wrote Fatawa-e-Jahandari?
(a) Syed Ahmed Shaheed
(b) Zia ud din Barani
(c) Shah Walli ullah
(d) None of these
Answer: (b)

9. Jamat khana Masjid at the Dargah of Nizam ud Din Auliya was constructed by
(a) Ala ud din Khilji
(b) Muhammad bin Tughlaq
(c) Firuz Tughlaq
(d) None of these
Answer: (d)

10. Which sultan believed that sultan is the Shadow of God?
(a) Iltutmish
(b) Muhammad bin Tughlaq
(c) Akbar
(d) None of these
Answer: (c)

11. During which dynasty Amir Taimur’s invasion of India took place?
(a) Khilji
(b) Tughlaq
(c) Lodhi
(d) None of these
Answer: (b)

12. Who was the founder of Sayyid dynasty?
(a) Khizer khan
(b) Mohammad Shah
(c) Mubarak Shah
(d) None of these
Answer: (a)

13. Guru Nanak was born during the reign of
(a) Bahlol Lodhi
(b) Sikandar Lodhi
(c) Ibrahim Lodhi
(d) None of these
Answer: (d)

14. Diwan-e-Arz related to the matters of
(a) War
(b) Land revenue
(c) Finance
(d) None of these
Answer: (a)

15. The Rohtas Fort is situated in the province of
(a) Khyber pakhtunkha
(b) Punjab
(c) Sindh
(d) None of these
Answer: (b)

16. Which Mughal emperor imprisoned Sheikh Ahmed Sarhandi
(a) Akbar
(b) Jahangir
(c) Shahjahan
(d) None of these
Answer: (b)

17. Where was shah jahan at the time of death of Jahangir?
(a) Agra
(b) Lahore
(c) Deccan
(d) None of these
Answer: (b)

18. In which year Noor Jahan died
(a) 1625
(b) 1635
(c) 1645
(d) None of these
Answer: (d)

19. Where is Moti Masjid
(a) Lahore fort
(b) Agra Fort
(c) Rohtas fort
(d) None of these
Answer: (b)

20. Amalgamation of Islamic, Iranian and Hindi architecture to shape Indo-Islamic architecture was dond by
(a) Iranians
(b) Greeks
(c) Mughals
(d) None of these
Answer: (c)

sexlog
hindi sex stories

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad Faisal Malik is the administrator of CSSTimes.pk and is responsible for managing the content, design, and overall direction of the blog. He has a strong background in Competitive Exams and is passionate and sharing information with others.
Shahzad Faisal Malik has worked as a Graphic Designer/Content Creator at CSSTimes in the past. In his free time, Shahzad Faisal Malik enjoys watching Cricket, writing blogs for different websites and is always on the lookout for new and interesting content to share with the readers of this website.
As the website administrator, Shahzad Faisal Malik is dedicated to providing high-quality content and fostering a welcoming and engaging community for readers. He looks forward to connecting with readers and hearing their thoughts and feedback on the website.

Leave a Comment