GK MCQ’s MCQs

Most Important MCQs about Constitutions of the World

Constitutions of the World, Important MCQs for CSS
Shahzad F. Malik
Written by Shahzad F. Malik

1. The Charter of United Nations consists of:
Answer: 111 articles

2. The Estrada doctrine is concerned with:
Answer: Recognition

3. Which is primary source of International Law?
Answer: International Customs*

4. The UN charter in 1945 was drawn up in
Answer: San Francisco

5. The briefest constitution of the world is
Answer: USA

6. How many countries are there in the world which have unwritten constitutions.
Answer: 7

7. Which countries has unwritten constitution?

Answer: Israel, UK, New Zealand

8. When was the constitution of India enforced?
Answer: January 26, 1950

9. The membership of US Electoral College stands at:
Answer: 538

10. The US constitution has been amended for how many times?
Answer: 27 times

11. Which party system in France?
Answer: Multi party system

12. Which party system is introduced in Italy?
Answer: Multi party system

13. The US constitution was enforced in:
Answer: 1789

Please Encourage us by Liking Our Facebook page. Thanks

14. In American history only president who give resign
Answer: Richard Nixon

15. How many articles are there in constitution of USA?
Answer: 7

16. The voting age in Britain is at least:
Answer: 18 years

17. The British constitution is amended by:
Answer: Simple majority

18. The French president is elected for:
Answer: 6 years

19. Russian president is elected for:
Answer: 6 years

20. The Soviet Union was dissolved in:
Answer: 1991

21. The Indian President is elected for a period of:
Answer: 5 years

22. Which  party system in Sweden?
Answer: Multi party system

23. Which  party system is introduced in New Zealand?
Answer: Multi party system

24. Which party system is introduced in Iraq?
Answer: Multi party system

25. The term of US House of Representative is
Answer: 2 years

26. The Indian Union comprises
Answer: 28 states

27. The number of Presidents removed from office through impeachment in US is/are:
Answer: None

28. The number of President serving for more than eight years in US is:
Answer: One

29. The Vice-President of US is elected for:
Answer: 4 years

30. Indian Parliament is known as:
Answer: Bicameral

31. The Fifth Republic was enforced in France in
Answer: 1958

32. The number of amendments so far made in the US Constitution is:
Answer: 27

33. Which of the country has no party system?
Answer: UAE

34. Which country has no party system?
Answer: All of above

35. Which country has no party system?
Answer: Afghanistan

36. Which country has no party system?
Answer: Saudi Arabia

37. The right to voting in U.K. was extended to women in
Answer: 1928

38. The quorum for conducting business in the House of Lords in U.K. is
Answer: 4

39. The voting age in U.S.A is
Answer: 18 years

40. The number of members of Electoral College in USA is
Answer: 538


Please Note: After October 20th 2018, Only Registered Members can Download any Material in PDF

Please Share your comments using Facebook ID

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad F. Malik

Leave a Comment

3 Comments