little lesbian teen toyed.hdsexjizz.com getxxxvideos.net https://www.getxxxvideos.net
GK MCQ’s MCQs

Most Important MCQs (Solved) about Changed Geographical Names of Places

Most Important MCQs (Solved) about Changed Geographical Names of Places
Written by Shahzad F. Malik

1) Abyssinia is the old name of African country
(a) Algeria
(b) Angola
(c) Ethiopia
(d) None of these

2) Angora is the old name of
(a) Ankara
(b) Izmir
(c) Antalya
(d) None of these

3) Basutoland is the old name of
(a) Benin
(b) Lesotho
(c) Burkina Faso
(d) None of these

4) Batavia is the old name of
(a) Djakarta
(b) Mataram
(c) Jayapura
(d) None of these

5) Mayanmar is the new name of
(a) Burma
(b) Magway
(c) Bago
(d) None of these

6) Bechuanaland is the old name of
(a) Guinea-Bissau
(b) Liberia
(c) Botswana
(d) None of these

7) Guyana is the new name of
(a) British Guiana
(b) Seychelles
(c) Gabon
(d) None

8) Combodia is the new name of
(a) Cape Verde
(b) Kampuchea
(c) Cameroon
(d) None

9) Cape Canaveral is the old name of
(a) Cape Kennedy
(b) Melbourne
(c) Tallahassee
(d) None

10) Ceylon is the old name of
(a) McDonald Islands
(b) Sri Lanka
(c) Kerguelen Islands
(d) None

11) Christina is the old name of
(a) Oslo
(b) Rogaland
(c) Østfold
(d) None

12) Congo is the old name of
(a) Côte d’Ivoire
(b) Zaire
(c) Comoros
(d) None

13) Constantinople is the old name of
(a) Istanbul
(b) Adana
(c) Ankara
(d) None

14) Dacca is the old name of
(a) Dhaka
(b) Dakar
(c) Dar es Salaam
(d) None

15) Dutch East Indies is the old name of
(a) Isle of Man
(b) Ireland
(c) Indonesia
(d) None

16) Surinam is the new name of
(a) Dutch Guiana
(b) Guyana
(c) Gibraltar
(d) None of these

17) Formosa is the old name of
(a) Tallinn
(b) Taiwan
(c) Tbilisi
(d) None

18) Gold Coast is the old name of
(a) Gaborone
(b) Ghana
(c) Guam
(d) None

19) Holland is the old name of
(a) The Netherlands
(b) Solomon Islands
(c) Finland
(d) None of these

20) Japan is the new name of
(a) Daegu
(b) Guangzhou
(c) Nippon
(d) None of these

21) Thanganyika Zanzibar is the old name of
(a) Tanzania
(b) Rwanda
(c) Uganda
(d) None

22) South-West Africa is the old name of
(a) Equatorial Guinea
(b) Namibia
(c) Guinea Bissau
(d) None

23) Thailand is the new name of
(a) Sam
(b) Afars and Issas
(c) Nyasaland
(d) None of these

24) Salisbury is the old name of
(a) Kigali
(b) Kampala
(c) Harare
(d) None

25) Rhodesia is the old name of
(a) Kiribati
(b) Malawi
(c) Zimbabwe
(d) None

26) Rangoon is the old name of
(a) Kingstown
(b) Yongon
(c) Lomé
(d) None

27) Persia is the old name of
(a) Iran
(b) Abadan
(c) Piranshahr
(d) None

28) Peking China is the old name of
(a) Beijing
(b) Chongqing
(c) Changsha
(d) None

29) Nyasaland is the old name of
(a) Namibia
(b) Mozambique
(c) Malawi
(d) None of these

30) Northern Rhodesia is the old name of
(a) Equatorial Guinea
(b) Zambia
(c) Swaziland
(d) None

31) Mesopotamia is the old name of
(a) Al Anbar
(b) Babil
(c) Iraq
(d) None

32) Manchukuo is the old name of
(a) Manchuri
(b) Transjordan
(c) Byelorussia
(d) None

33) Malaya is the old name of
(a) Malaysia
(b) Moldova
(c) Siam
(d) None

34) Tanzania’s new administrative capital is
(a) Tabora
(b) Dar es Salaam
(c) Morogoro
(d) None of these

35) Tanzania’s new legislative capital is
(a) Pemba North
(b) Kilimanjaro
(c) Dodoma
(d) None

36) Cote D’Ivoire’s new legislative capital is
(a) Yamoussoukro
(b) Bouaké
(c) Abidjan
(d) None of these

37) Swaziland’s new legislative capital is
(a) Savannas
(b) M’babane
(c) Maputo
(d) None

38) Swaziland’s new legislative capital is
(a) Lobamba
(b) Yamoussoukro
(c) Morogor
(d) None of these

39) Calcutta;s new name is
(a) Tamralipta
(b) Kolkata
(c) Kapilavastu
(d) None

40) The new name of Indian city Madras is
(a) Pataliputra
(b) Kusinagara
(c) Chennai
(d) None

41) Koramangala is the new name of
(a) Sravasti
(b) Bangalore
(c) Kapilavastu
(d) None

42) The new name of Calicut (Indian City) is
(a) Kozhikode
(b) Mathura
(c) Sankasya
(d) None

43) The new name of Indian city Trivandrum is
(a) Kausambi
(b) Thiruvananthapuram
(c) Kapilavastu
(d) None of these

44) Indian state UTTARANCHAL is also known as
(a) Uttarakhand
(b) Arunachal Pradesh
(c) Jharkhand

45) Slovenia was the part of former
(a) Czechoslovakia
(b) Yugoslavia
(c) Russia
(d) None of these

46) Slovakia was the part of former
(a) Russia
(b) Yugoslavia
(c) Czechoslovakia
(d) None

47) Eritrea was the part of former
(a) Ethiopia
(b) Somalia
(c) Sudan
(d) None

48) Palau‘s new capital is
(a) Melekeok
(b) Ngarchelong
(c) Koror
(d) None

49) The city name of Pretoria, South Africa changed 26 May 2005 to:
(a) Bloemfontein
(b) Tshwane.
(c) Polokwane
(d) None

50) The new name of Greenland is
(a) Kalaallit Nunaat
(b) Rigsfællesskabet
(c) Kiel
(d) None of these

51) Free State’s old name is
(a) Free Land
(b) Orange Free State
(c) Orange Island
(d) None of these

52) Puducherry is the new name of
(a) Tripura
(b) Pondicherry
(c) Andaman / Nicobar Islands
(d) None of these

53) Van Diemens Land is the old name of
(a) Gdańsk
(b) Kiel
(c) Melekeok
(d) None

54) Dún Laoghaire, Ireland is the new name of
(a) Queenstown
(b) Georgetown
(c) Kingstown
(d) None

55) Gdańsk, Poland – known as Danzig when Free City and part of
(a) Spain
(b) Germany.
(c) Norway
(d) None

56) Ho Chi Minh City is the new name of
(a) Hai Duong
(b) Saigon,
(c) Thai Binh
(d) None

57) Sunda Kelapa is the old name of
(a) Jakarta
(b) Bangka-Belitung
(c) Lampung –
(d) None of these

58) Kitchener, Ontario was known as Berlin until
(a) 1916.
(b) 1918
(c) 1979
(d) None

59) Mumbai is the new name of Bombay from
(a) December 1990
(b) December 1995
(c) December 1998
(d) None of these

60) New Amsterdam was the old name of
(a) Austin
(b) New York
(c) Miami
(d) None

61) Polokwane, Russian city changed from Pietersburg in
(a) 2003
(b) 2008
(c) 2007
(d) None

62) Tokyo is the new name of formerly
(a) Edo
(b) Nido
(c) Fiji
(d) None

63) Tokyo – formerly Edo, until it became the capital of Japan in
(a) 1878
(b) 1868
(c) 1888
(d) None

64) Egypt and Syria were briefly joined as the
(a) United Arab Republic
(b) Great Arab
(c) UAE
(d) None

Answers

1. c 2. a
3. b 4. a
5. a 6. c
7. a 8. b
9. a 10. d
11. a 12. b
13. a 14. a
15. c 16. a
17. b 18. b
19. a 20. c
21. a 22. b
23. a 24. c
25. c 26. b
27. a 28. a
29. c 30. b
31. c 32. a
33. a 34. b
35. c 36. a
37. b 38. a
39. b 40. c
41. b 42. a
43. b 44. a
45. b 46. c
47. a 48. a
49. b 50. a
51. b 52. b
53. d 54. c
55. b 56. b
57. a 58. a
59. b 60. b
61. a 62. a
63. b 64. a
sexlog
hindi sex stories

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad Faisal Malik is the administrator of CSSTimes.pk and is responsible for managing the content, design, and overall direction of the blog. He has a strong background in Competitive Exams and is passionate and sharing information with others.
Shahzad Faisal Malik has worked as a Graphic Designer/Content Creator at CSSTimes in the past. In his free time, Shahzad Faisal Malik enjoys watching Cricket, writing blogs for different websites and is always on the lookout for new and interesting content to share with the readers of this website.
As the website administrator, Shahzad Faisal Malik is dedicated to providing high-quality content and fostering a welcoming and engaging community for readers. He looks forward to connecting with readers and hearing their thoughts and feedback on the website.

Leave a Comment