Most Important MCQs (Solved) About World Space Agencies

1979
Most Important MCQs (Solved) About World Space Agencies

1. Which is the largest space agency in the world?
(a) NASA
(b) JAXA
(c) NASDA
(d) NAENA
Answer: A

2. CNES is a space agency of:
(a) France
(b) UK
(c) Russia
(d) Japan
Answer: A

3. When was NASA established?
(a) 6th October 1958
(b) 4th March 1958
(c) 1st October 1958
(d) 1st March 1958
Answer: C

4. NASA stands for what?
(a) National Aeronautics and Space Act
(b) National Aeronautics and Space Agency
(c) National Air and Space Administration
(d) National Aeronautics and Space Administration
Answer: D

5. Which is the first Space Agency of the world?
(a) RKA
(b) CSIRO
(c) NASA
(d) CNSA
Answer: B

6. CONIDA is a space agency of which country?
(a) Italy
(b) Peru
(c) France
(d) Russia
Answer: B

7. CNSA is a space agency of:
(a) China
(b) France
(c) Russia
(d) Japan
Answer: A

8. BNSC is a space agency of what country?
(a) France
(b) UK
(c) Russia
(d) Japan
Answer: B

9. CDTI is a space agency of:
(a) Spain
(b) France
(c) Russia
(d) Italy
Answer: A

10. SRON is a space agency of:
(a) Spain
(b) South Korea
(c) Sweden
(d) Netherlands
Answer: D

11. KARI established in 1981 is a space agency of:
(a) Sweden
(b) Switzerland
(c) Brazil
(d) South Korea
Answer: D

12. SNSB is a space agency of what country?
(a) Sweden
(b) Switzerland
(c) Brazil
(d) None of these
Answer: A

13. AEB is a space agency of what country?
(a) Sweden
(b) Brazil
(c) South Korea
(d) Switzerland
Answer: B

14. SSO is a space agency of:
(a) Switzerland
(b) Russia
(c) USA
(d) Peru
Answer: A

15. CONIDA is a space agency of:
(a) Switzerland
(b) Russia
(c) USA
(d) Peru
Answer: D

16. DLR is a space agency of which country?
(a) UK
(b) Spain
(c) France
(d) Germany
Answer: D

17. RKA is a space agency of:
(a) France
(b) UK
(c) Russia
(d) Japan
Answer: C

18. In July 1958, which President of USA signed the National Aeronautics and Space Act of 1958 establishing the National Aeronautics and Space Administration NASA?
(a) Eisenhower
(b) Franklin D. Roosevelt
(c) Henry Truman
(d) Woodrow Wilson
Answer: A

19. Space and Upper Atmosphere Research Commission (SUPARCO), was established on
(a) Sept 16, 1960
(b) Sept 16, 1961
(c) Sept 16, 1962
(d) Sept 16, 1963
Answer: B

20. NASDA is a space agency of:
(a) Mexico
(b) Malaysia
(c) Nigeria
(d) Japan
Answer: D

21. NASA is a space agency of:
(a) Spain
(b) France
(c) USA
(d) Italy
Answer: C

22. JAXA is a space agency of:
(a) France
(b) UK
(c) Russia
(d) Japan
Answer: D

23. ISRO is a space agency of:
(a) India
(b) France
(c) Russia
(d) Italy
Answer: A

24. National Institute of Aeronautics and Space (LAPAN) is a space agency of:
(a) Malaysia
(b) Nigeria
(c) Japan
(d) Indonesia
Answer: D

25. Institute for Space Applications and Remote Sensing is a space agency of:
(a) Greece
(b) Spain
(c) France
(d) Germany
Answer: A

26. Space and Upper Atmosphere Research Committee (SUPARCO) is a space agency of:
(a) Pakistan
(b) India
(c) UK
(d) Spain
Answer: A

27. CSA is a space agency of:
(a) Canada
(b) Spain
(c) Australia
(d) Belgium
Answer: A

28. ASI is a space agency of which country?
(a) France
(b) India
(c) Italy
(d) Russia
Answer: C

29. The European Space Agency (ESA) was established in 1975 and its headquarter is at:
(a) UK
(b) Spain
(c) France
(d) Germany
Answer: C

30. CONAE is a space agency of:
(a) Spain
(b) Australia
(c) Peru
(d) Argentina
Answer: D

Please Share your comments using Facebook ID
If there are any omissions or mistakes,wrong or incomplete, If you have any suggestions or corrections to make. Please let me know, Just drop comment or Contact Us

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here