little lesbian teen toyed.hdsexjizz.com getxxxvideos.net https://www.getxxxvideos.net
MCQs GK MCQ’s

World General Knowledge MCQs (Invasions, Wars & Travelers)

World General Knowledge MCQs (Invasions, Wars & Travelers)
Written by Shahzad F. Malik

1. The immediate cause of invasion of Ahmad Shah Abdali on India was:
(a) The Indian rulers were weak
(b) He had a strong army
(c) He was invited by Shah Nawaz Khan
(d) He was attracted by its wealth
Answer: a


2. The first Battle of Panipat was fought in the year:
(a) 1526
(b) 1528
(c) 1530
(d) 1531
Answer: a


3. The second Battle of Panipat was fought during the reign of:
(a) Babur
(b) Akbar
(c) Humayun
(d) Aurangzeb
Answer: b


4. Alberuni came to India with:
(a) Mehmud of Ghazni
(b) Alexendar
(c) Muhammad Ghori
(d) None of these
Answer: a


5. Changiz Khan invaded India during the rule of:
(a) Qutubuddin Aibak
(b) Iltutmish
(c) Balban
(d) Khilji
Answer: b


6. The first to invade India out of the following were:
(a) Afghans
(b) Turks
(c) Arabs
(d) Mongols
Answer: c


7. “Black Hole Episode” was the main cause of:
(a) Battle of Buxer
(b) Battle of Plassey
(c) Battle of Wandiwash
(d) Battle of Haldighati
Answer: b


8. The term “Macedonia’s Madman” is referred to:
(a) Alexander the Great
(b) Phillip II
(c) Darius the Great
(d) None of these
Answer: a


9. The third Battle of Panipat was fought between:
(a) Marathas and Britishers
(b) Marhathas and Rajputs
(c) Marhathas and Afghans
(d) None of these
Answer: c


10. Chengiz Khan was a:
(a) Turk
(b) Mongol
(c) Persian
(d) Russian
Answer: b


11. Akbar defeated Rana Pratap Singh in the Battle of Haldighati in the year:
(a) 1570
(b) 1576
(c) 1588
(d) 1590
Answer: b


12. Ibn Batutah visited India during the reign of:
(a) Muhammad Tughlaq
(b) Feroz Tughlaq
(c) Sikandr Lodhi
(d) Khilji
Answer: a


13. The third Battle of Panipat was fought in the year:
(a) 1707
(b) 1739
(c) 1750
(d) 1761
Answer: d


14. Nadir Shah invaded India during to reign of:
(a) Shah Alam
(b) Bahadur Shah
(c) Muhammad Shah
(d) None of these
Answer: c


15. India was invaded by Timur Lung in:
(a) 1330
(b) 1380
(c) 1398
(d) 1415
Answer: c


16. Alberuni, the famous historian came to India in the:
(a) 9th century
(b) 11th century
(c) 10th century
(d) 12th century
Answer: b


17. Mongols intruded into India for the first time during the reign of:
(a) Khilji
(b) Iltumish
(c) Balban
(d) Tughlaq
Answer: b


18. Chinese pilgrim Fahien visited India in:
(a) 4th century
(b) 5th century
(c) 6th century
(d) 7th century
Answer: b

sexlog
hindi sex stories

About the author

Shahzad F. Malik

Shahzad Faisal Malik is the administrator of CSSTimes.pk and is responsible for managing the content, design, and overall direction of the blog. He has a strong background in Competitive Exams and is passionate and sharing information with others.
Shahzad Faisal Malik has worked as a Graphic Designer/Content Creator at CSSTimes in the past. In his free time, Shahzad Faisal Malik enjoys watching Cricket, writing blogs for different websites and is always on the lookout for new and interesting content to share with the readers of this website.
As the website administrator, Shahzad Faisal Malik is dedicated to providing high-quality content and fostering a welcoming and engaging community for readers. He looks forward to connecting with readers and hearing their thoughts and feedback on the website.

Leave a Comment

3 Comments